Locatie Louwersplein

Avelingen 3 3343 EA Hendrik-Ido-Ambacht

078 681 7430

Locatie Kwikstaart

Witte de Withstraat 57 3342 TV Hendrik-Ido-Ambacht

078 681 7430

Bas Nagtegaal

Ik ben Bas Nagtegaal (24 jaar) en woon in Hendrik-Ido-Ambacht. Ik heb tot mijn 21e gevoetbald op reserve hoofdklasse niveau (2e elftal) en ben na een voorste kruisbandoperatie gestopt en actief geraakt als fysiotherapeut binnen de (top)sport.

Momenteel ben ik werkzaam bij de profopleiding (O17 en O19) van Sparta Rotterdam en daarnaast op woensdag in de particuliere praktijk bij Fysiotherapie Ambacht. Tevens zal ik woensdagavond bij IFC aanwezig zijn.

Mijn interesses liggen bij de sportrevalidatie en daaraan gekoppeld de blessurepreventie. Voorkomen is namelijk nog altijd beter dan genezen! Binnen de sportrevalidatie richt ik mijzelf met name op het moment van ‘Return to play’. Dit is mijns inziens het belangrijkste moment binnen de revalidatie, omdat je vaak ziet dat er bij de sporthervatting een recidief (terugkerende) of andere blessure ontstaat, waardoor een speler langdurig uit de roulatie is en moeizaam terugkomt op niveau. Middels specifieke testen probeer ik de stap van blessure naar sporthervatting zo klein mogelijk te maken en te zorgen dat een speler weer snel zijn niveau kan halen.

Om structureel je niveau te kunnen halen, moet je gewoonweg veel op het veld kunnen staan. Als we daaraan koppelen dat een speler gemiddeld 2x per seizoen geblesseerd is, komen we automatisch bij een andere belangrijke component binnen het voetbal; Blessurepreventie. Door middel van recente wetenschappelijke inzichten en oefeningen te verwerken in trainingen, probeer ik spelers bewust en actief met hun lichaam bezig te laten zijn met als doel blessures voorkomen.

Dit is de single.php page