Locatie Louwersplein

Avelingen 3 3343 EA Hendrik-Ido-Ambacht

078 681 7430

Locatie Kwikstaart

Witte de Withstraat 57 3342 TV Hendrik-Ido-Ambacht

078 681 7430

Diabetes&Fit

KOM IN BEWEGING MET DIABETES&FIT!!

Diabetes&Fit is een samenwerkingsverband tussen uwhuisartsenpraktijk, dieet- en voedingsadviesbureau Ingrid Brouwer en Fysiotherapie Ambacht.

Als u diabetes type 2 heeft, bent u bij ons in goede handen. U kunt fitter en gezonder worden, achteruitgang bestrijden en de kwaliteit van uw leven sterk verbeteren.

DIABETES&FIT HELPT!

Diabetes is op dit moment de meest voorkomende ziekte in Nederland. Er zijn naar schatting 900.000 mensen die eraan lijden en bijna een miljoen mensen heeft diabetes (of is er extra gevoelig voor) zonder dat zij het weten. Het goede nieuws is dat wij u kunnen helpen uw leefstijl te veranderen om de risico’s en complicaties te verminderen en daadwerkelijk gezonder en fitter te worden.

KIES VOOR EEN DOELGERICHTE AANPAK!

Met Diabetes&Fit pakt u diabetes doelgericht aan. U gaat in groepsverband 6 maanden lang effectief aan uw gezondheid werken; met aangepaste lichaamsbeweging (conditie- en krachttraining, 2 keer per week), nauwgezette voedingscontrole en medisch toezicht.

METEN IS WETEN!!

Als u start met het Diabetes&Fit programma ontvangt u uw persoonlijke map. In deze map zitten al uw medische gegevens, testresultaten, vragenlijsten, voedingsplan en trainingsschema. Doordat alle gegevens in één map zitten kunnen uw hulpverleners met één oogopslag uw vorderingen bij houden. Diabetes&Fit is een wetenschappelijk onderbouwd bewegings- en leefstijlprogramma

HET PROGRAMMA

Uw huisarts of praktijkondersteuner (POH) geeft u individueel advies, controleert uw bloedwaardes en helpt met het bepalen van de juiste medicatie. Uw diëtiste, gespecialiseerd in diabetes, maakt een persoonlijk voedingsplan voor u. Uw fysiotherapeut maakt een persoonlijk trainingsschema op basis van diverse metingen

Het programma bestaat dus uit drie even belangrijke onderdelen:

 • educatie (voorlichting)
 • voeding
 • training

Dit afgestemd op uw persoonlijke situatie.

Het trainen gebeurt in groepsverband en onder begeleiding van uw fysiotherapeut, gespecialiseerd in diabetes. Gedurende een periode van 6 maanden traint uw 2 keer per week in de trainingsruimte van Fysiotherapie Ambacht. Het is de bedoeling dat u naast deze trainingen ook zelfstandig gaat bewegen. Dit kan onder meer door fietsen, lopen, zwemmen, fitness etc.
Ook kunnen wij ervoor zorgen dat u in contact met de vele sportverenigingen in Ambacht. Wij zullen periodiek een trainingsles vervangen door bijvoorbeeld een badminton- of volleyballes. Misschien dat u dan als groep of individueel gemotiveerd raakt en lid wordt van een vereniging? Dit is uiteraard vrijblijvend!

KOSTEN

De kosten zijn afhankelijk van uw aanvullende verzekering.

INTERESSE OF MEER WETEN?

Voor meer informatie of als u zich wilt inschrijven kunt u contact opnemen met Fysiotherapie Ambacht (info@fysiotherapie-ambacht.nl) of bellen 078-6817430
Deelnemende hulpverleners

 • Huisartsenpraktijken Hendrik Ido Ambacht
 • Dieet- en voedingsadviesbureau I. Brouwer
  contactpersoon: Ingrid Brouwer,dietiste
  telefoonnummer: 078-6840141
 • Fysiotherapie Ambacht
  contactpersoon:  Friso Paulussen
  telefoonnummer: 078-6817430

Dit is de single.php page