Locatie Louwersplein

Avelingen 3 3343 EA Hendrik-Ido-Ambacht

078 681 7430

Locatie Kwikstaart

Witte de Withstraat 57 3342 TV Hendrik-Ido-Ambacht

078 681 7430

Manuele Therapie

032Het doel van Manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds je houding en bewegingen verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast.

De effecten van Manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Een manueeltherapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor Fysiotherapie een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Daarmee heef hij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door zijn gespecialiseerde opleiding is de manueeltherapeut uitstekend in staat om de oorzaak van je klachten te beoordelen. Zo kan hij voor elk lichaam een oplossing op maat voorstellen.

WAT IS NU PRECIES HET “KRAKEN” DOOR EEN MANUEELTHERAPEUT?

Één van de vele technieken van een manueeltherapeut is het manipuleren van een gewricht. Als een manueel therapeut een gewricht “los” maakt kan dit gepaard gaan met een klikkend of knappend geluid. Dit geluid wordt veroorzaakt door de weefsels rondom het gewricht die gaan ontspannen. In de volksmond wordt dit ook wel “kraken” genoemd.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN CHIROPRACTOR EN EEN MANUEELTHERAPEUT?

Vaak krijgen wij de vraag wat nu precies het verschil is tussen een chiropractor en een manueel therapeut? Hieronder een aantal verschillen op een rijtje:

  • Een manueeltherapeut is een gespecialiseerde fysiotherapeut en een chiropractor niet. Dit betekent dat wij naast het “kraken” meer therapiemogelijkheden hebben. Het is namelijk zo dat het niet altijd verstandig is om een rug of nek te “kraken”. Uit diverse onderzoeken blijkt namelijk dat een specifiek trainingsprogramma bij sommige lage rugpijn een beter resultaat geeft.
  • Een chiropractor behandelt meestal maximaal 10 minuten. Een manueeltherapeut houdt eerst een intake van minimaal 30 minuten en de vervolgbehandelingen duren minimaal 20 minuten.
  • Manuele therapie valt qua vergoeding onder een andere dekking als chiropractie. Meer informatie staat in uw verzekeringspolis.

Dit is de single.php page