Locatie Louwersplein

Avelingen 3 3343 EA Hendrik-Ido-Ambacht

078 681 7430

Locatie Kwikstaart

Witte de Withstraat 57 3342 TV Hendrik-Ido-Ambacht

078 681 7430

Aanmeten steunkousen

 Heeft u last van vermoeide en opgezwollen armen of benen? Dan kunnen elastische steunkousen uitkomst bieden. Bij onze oedeemfysiotherapeute Josien Broos kunt u terecht voor het nauwkeurig aanmeten en bestellen van een kous die bij u past.

Wanneer steunkousen?

Oorzaken als spataderen, hart- en vaatproblemen, trombose, zwangerschap, een operatie, ongeval of bestraling kan ervoor zorgen dat vocht zich ophoopt (oedeem) met als gevolg vermoeide en opgezwollen armen en benen. De therapeutisch elastische kousen – in de volksmond ook wel ‘steunkousen’ genoemd – geven een uitwendige druk op de ledematen waardoor de vochtafvoer gestimuleerd wordt, dit geeft al snel verlichting.

Steunkousen advies

Onze oedeemfysiotherapeut geeft advies over het gebruik (voornamelijk aan- en uittrekken) van de steunkousen. Er zijn veel hulpmiddelen op de markt gebracht om hierbij te helpen. Samen met Josien Broos kijkt u welk hulpmiddel in uw situatie uitkomst biedt. Zowel de elastische kousen als het aan- en uittrekhulpmiddel wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed middels de basisverzekering. Maak een afspraak voor een intakegesprek. Voor het aanmeten van steunkousen heeft u een verwijsbrief nodig van een huisarts of medisch specialist. Een week nadat u de kousen heeft ontvangen wordt gekeken naar hoe de kousen tot dan toe bevallen en of u nog steeds klachten heeft. Op basis van evaluatie worden de kousen waar nodig aangepast

Dit is de single-specialisatie_post.php page