Locatie Louwersplein

Avelingen 3 3343 EA Hendrik-Ido-Ambacht

078 681 7430

Locatie Kwikstaart

Witte de Withstraat 57 3342 TV Hendrik-Ido-Ambacht

078 681 7430

Geriatriefysiotherapie


De geriatriefysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen, begeleiden en adviseren van de kwetsbare oudere en hun omgeving.
Omdat bij deze groep ouderen hun fysieke vermogen snel achteruit kan gaan na het doormaken van bijvoorbeeld een ziekte, een val, een operatie of een psychische belasting door bijvoorbeeld het verlies van een partner, is het van groot belang de fysieke gesteldheid goed in de gaten te houden zodat zelfstandigheid en/ of welzijn behouden blijft.
Veelal komen we dan thuis bij de oudere en wordt daar oefening, advies en instructie gegeven afhankelijk van de hulpvraag van de oudere.
Maar ook in de praktijk kunnen wij behandeling en begeleiding bieden.
We proberen dan samen naar een afgesproken doel toe te werken waarbij ook van groot belang is dat het als plezierig wordt ervaren.
Indien nodig werken we nauw samen met andere gespecialiseerde zorgmedewerkers zoals bijvoorbeeld, de ergotherapeut, logopediste, orthopedisch schoenmaker, thuiszorg en natuurlijk huisarts en/of specialist.
Maar ook bij de minder kwetsbare ouderen kan de juiste behandeling en begeleiding worden gegeven waardoor juist kwetsbaarheid wordt voorkomen.

Dit is de single-specialisatie_post.php page