Samenwerkingen

Samenwerkingen binnen ons gezondheidscentrum

Wij werken samen met het Profundum Instituut voor bekkenfysiotherapie. Merel Hilgersom is werkzaam als bekkenfysiotherapeut voor volwassenen en kan helpen bij diverse problematiek rondom de bekkenbodem. Arianne Niewenhuis is eens per maand werkzaam in ons Kindcentrum als kinderbekkenfysiotherapeut.


Leoni Hamilton is diëtiste voor volwassenen en kinderen. Leoni geeft voedingsadviezen bij bijvoorbeeld onder- en overgewicht, groeiachterstand, maag- darmklachten, poep problemen, reumatische klachten, een veranderende hormoonspiegel en bijvoorbeeld neurologische aandoeningen als MS.


Hendrika Taekema is in 2015 haar eigen verloskundige praktijk begonnen in Hendrik-Ido-Ambacht. Zij en haar team begeleiden je tijdens de zwangerschap. Woon je in Hendrik-Ido-Ambacht, Zwijndrecht of Ridderkerk en ben je op zoek naar een verloskundige? Dan ben je van harte welkom bij ons.


Marieke Brouwer van Hartstocht is kindercoach en werkt op verbindende wijze met kinderen om hun emoties en gevoelens in kaart te brengen. Zij biedt hulp bij emotieregulatie, prikkelverwerking, rouwverwerking en bijvoorbeeld bij het omgaan met verdriet.


Podotherapie van de Ven behandelt voet-, knie-, heup-, en rugklachten die voort kunnen komen uit het afwijkend functioneren van de voeten. De toegepaste behandeling bestaat o.a. uit Podotherapeutische (sport)zolen, siliconen orthesen en/of Medical Taping.


Logopedie zorgt dat het spreken op gang wordt gebracht of dat het taalbegrip wordt gestimuleerd. Soms moet iemand helemaal opnieuw leren communiceren als zijn normale taal en spraak door een trauma, beroerte, of aangeboren hersenafwijking is aangetast. Logopedie omvat ook problemen met het innemen van voedsel en drank.

Samenwerkingen met externe partijen

Op dit moment werken wij samen met drie SOL vestigingen in Hendrik-Ido-Ambacht. Sol Admiraal, Sol Krommeweg en Sol Villa Ambacht. Wij bieden kinderen uit groep 1/2 en 3/4 extra begeleiding bij de fijne motoriek en dan met name op het gebied van schrijfproblematiek. Na een screening in de klas wordt met de leerkracht en de ouder besproken of de leerling extra begeleiding op school hiervoor krijgt.


Onze sportfysiotherapeut io Milou van der Wel is actief betrokken bij voetbalvereniging IFC. Een keer per week is zij daar aanwezig voor verzorging en behandeling van blessures. Daarnaast werken wij actief samen door Return-to-play aan te bieden en zo geblesseerde spelers weer klaar te stomen om fit terug te keren in het team.Wij zijn jouw Lekker In Je Vel-experts. Er is een LIJV voor werk; zakelijke training en coaching om gezond te werken. En er is een LIJV voor jou; fysiotherapie en training voor particulieren. Op het gebied van arbeidsfysiotherapie wordt Friso Paulussen regelmatig ingezet voor werkplekonderzoeken bij clienten thuis of op de werkplaats zelf.

Netwerken

Menno Bol en Friso Paulussen zijn aangesloten bij het Schouder Netwerk Rotterdam Drechtsteden en beschikken over gespecialiseerde kennis op het gebied van de schouder.


Marloes de Roon is aangesloten bij het ParkinsonNet.


Binnen onze praktijk zijn Marloes de Roon, Bonita de Ruiter, Josien Broos en Tom Zonnevijlle aangesloten bij het Covid Revalidatienetwerk.


Dit is de home template

whatsapp