hier

Medical Taping Concept

Medical Taping Concept

Dit is de single specialisme template

Het Medical Taping Concept (MTC) is een van oorsprong Aziatische tapemethode die niet alleen een stabiliserende werking heeft op gewrichten, maar tevens de spierfunctie, de bloed- en lymfcirculatie stimuleert en ondersteunt.

HET INDICATIEGEBIED IS ZEER UITGEBREID:

  • Behandeling van acute en niet-acute pijn aan het bewegingsapparaat. Zoals nek- en schouderpijn maar ook lage rug- en kniepijn.
  • Behandeling van niet acute pijn aan het bewegingsapparaat. Zoals rug- en schouderpijn, maar ook knie en kuitpijn.
  • Behandeling en revalidatie na een sportblessure.
  • Verminderen van bloeduitstortingen (zoals na kneuzing of na spierscheuring) of oedeem (zoals dikke knie of enkel) door vloeistofstuwingen.
  • Het corrigeren naar een juiste lichaamshouding.
  • Behandeling van pijn ontstaan door overbelasting (zoals muisarm, tennis- of golfersarm)
  • Het gunstig beïnvloeden van organen zoals bij maagklachten of menstruatiepijn

De taping ondersteunt c.q. activeert de lichaamseigen herstelmechanismen, zonder de bewegingsvrijheid te beperken. Deze aanpak is in de praktijk veel functioneler dan bijvoorbeeld de klassieke aanpak van gelijksoortige blessures met conventionele witte sporttape.

DE VERKLARING VAN HET PRINCIPE:

De elastische tape zorgt door een speciale manier van aanbrengen dat de huid lokaal wordt gelift. Hierdoor wordt onmiddellijk de druk onderhuids verminderd in het blessure gebied, waardoor de bmedical-taping-folder_0loedsomloop en de lymfestroom zich (lokaal) kunnen herstellen. Als gevolg hiervan neemt de druk op de pijnreceptoren af en de pijn vermindert of verdwijnt daardoor zelfs helemaal. Door het genezingsproces op deze manier continu te ondersteunen wordt gezorgd voor het effect dat zich verder uitstrekt dan de reguliere behandeling van een half uur. Omdat de tape meerdere dagen kan blijven zitten, ook tijdens douchen en zwemmen, ontstaat een unieke 24-uurs behandeling.
Binnen de praktijk is op dit moment Friso Paulussen degene die het Medical Taping Concept uitoefent. Een behandeling bij Fysiotherapie Ambacht is altijd een combinatie van meerdere handelingen waarvan het tapen een onderdeel kan zijn.
Voor meer informatie omtrent de werking van de tape klik op onderstaande link:http://www.fysiotape.nl/Medical%20Taping%20Concept/

 

whatsapp