hier

Dry needling

Dry needling

Dit is de single specialisme template

Algemeen

Dry needling is een behandelmethode die toegepast wordt door onder andere de algemeen fysiotherapeut. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Dry needling werkt op specifieke punten in de spieren; zogenoemde triggerpoints.

Triggerpoints

Een triggerpoint is een ‘knoop’ in een spier die naast lokale drukpijn ook vaak doorstralende pijn kan veroorzaken. De fysiotherapeut zoekt naar deze plaatsen omdat ze de oorzaak van uw klachten kunnen zijn. Triggerpoints kunnen zich uiten in pijn/stijfheid van een spier, bewegingsbeperkingen in bijbehorende gewrichten, verminderde kracht in de spieren, pijnontwijkend gedrag, tintelingen in arm/been en hoofdpijn of duizeligheid.

Triggerpoints kunnen erg vervelend aanvoelen en kunnen worden veroorzaakt door bijvoorbeeld een plotse verkeerde beweging, het langdurig aannemen van een verkeerde houding, langdurig weinig bewegen door bijvoorbeeld gips, psychologische factoren als stress of depressie, slappe ligamenten in enkels of knieën of door voetafwijkingen.

Bekijk onderstaand filmpje over Triggerpoints

Behandeling

De behandeling richt zich op het uitschakelen van de triggerpoints. Door gericht te werk te gaan raken de spieren ontspannen. In sommige gevallen is het noodzakelijk om meerdere triggerpoints aan te prikken om de klachten te verminderen. Deze manier van behandelen zal indien gewenst en indien nodig onderdeel uitmaken van een behandeling fysiotherapie. De therapeut heeft een cursus gevolgd om deze methode toe te mogen passen. Let op: Dry needling is geen behandeling op zich maar is een manier van behandelen die kan worden toegepast.

Specialisten

Bonita de Ruiter

Menno Bol

Friso Paulussen

Manon Korvink

whatsapp