Schouderklachten

Algemeen

Schouderklachten kunnen een stekende of zeurende pijn in het schoudergebied geven. Daarnaast kunnen de klachten ervoor zorgen dat de beweeglijkheid vanuit de schouder afneemt en u beperkt wordt in dagelijkse activiteiten. De pijn kan uitstralen naar de schouderbladen, nek en rug, maar ook naar de armen, elleboog en zelfs de vingers.

Ontstaan van schouderklachten

De pijn in de schouder kan plotseling ontstaan of geleidelijk. Meestal is de oorzaak te vinden in een combinatie van factoren. De meest voorkomende oorzaken van schouderklachten kunnen zijn:

 • Overbelasting
 • Het maken van steeds dezelfde beweging
 • Spanning en stress op het werk of thuis
 • Een val of botsing
 • Slijtage
 • Slijmbeursontsteking of een peesontsteking
 • Frozen shoulder
 • Blessure

Wat kan de fysiotherapeut doen?

Bij het onderzoek wordt er gekeken naar de beweging van de schouder zelf, naar het functioneren van het schouderblad, schouderblad-sleutelbeen (AC-gewricht), sleutelbeen-borstbeen (SC-gewricht), naar de mobiliteit van de wervelkolom en eventuele dysbalans in het aanspannen van de spiergroep die zorgt voor de actieve stabiliteit van de schouder. Vanuit het onderzoek stelt de therapeut een behandelplan op. De behandeling bij schouderklachten bestaat vaak uit een combinatie van:

 • Oefeningen
 • Adviezen en voorlichting
 • Massage/spierrekkingen
 • Mobilisaties en manipulaties

SchouderNetwerk Rotterdam-Drechtsteden

Onze manueel therapeuten Menno en Friso zijn aangesloten bij het SchouderNetwerk Rotterdam Drechtsteden. Dit betekent dat zij specifieke kennis hebben omtrent het schoudergewricht en deze kennis up-to-date houden door middel van verplichte cursussen en literatuur. Dit zorgt ervoor dat de behandeling van uw schouderklacht optimaal verloopt.

Een afspraak maken

Klik hier voor het maken van een afspraak.

Dit is de home template

whatsapp