Rugklachten

Algemeen

Rugpijn en rugklachten kunnen zich uiten als pijn in de rug, uitstralende pijn in één of beide benen, zeurende pijn, stekende pijn, felle pijnscheuten, verkrampingen, stijfheid, zwakte, of scheefstand. De klachten kunnen voorkomen bij bepaalde houdingen en/of bewegingen en variëren van hinderlijk tot beperkend bij bepaalde activiteiten zoals werk of sport, tot zeer belemmerend in het dagelijks functioneren.

Oorzaken van rugklachten

Rugpijn kan verschillende oorzaken hebben Dit zijn de meest voorkomende oorzaken van rugklachten:

  • Langdurig statische houding
  • Zwaar lichamelijk werk
  • Onvoldoende beweging
  • Overgewicht
  • Langdurige stress
  • Blessure

Wij zijn bekend met problemen van de wervelbewegingen, spierzwakte van belangrijk sturende rug- en buikspieren, stabiliteitsproblemen, maar ook zenuw-inklemmingen en hernia’s. Een goede diagnose is dan ook erg belangrijk om tot een goed behandelplan op maat te komen.

Wat kan de fysiotherapeut doen?

Tijdens de intake wordt onderzocht wat de oorzaak van de klachten is. De oorzaak van de pijn bepaalt welke behandeling of behandelswijze wordt toegepast. De behandeling van rugklachten kan onder andere bestaan uit manuele therapie met eventueel manipulaties, oefentherapie, medical taping, dry needling en opbouwtraining.

Een afspraak maken

Klik hier voor het maken van een afspraak.

Dit is de home template

whatsapp