Heupklachten

Algemeen

Bij heupklachten speelt de pijn op rond het heupgewricht, zowel bij het bewegen als bij rust. Ook kan de pijn uitstralen naar de lage rug, been of zelfs de knie. De pijn maakt bewegen moeilijker en dit kan de dagelijkse wekzaamheden belemmeren en de frequentie van beweging verstoren.

Onstaan van heupklachten

Klachten van de rug of het bekken kunnen uitstralingspijn naar de heup veroorzaken. Daarbij lijken de klachten vanuit de heup te komen maar is de oorzaak ergens anders in het lichaam te vinden. Veelvoorkomende oorzaken van heupklachten zijn:

  • Slijtage
  • Overgewicht
  • Overbelasting
  • Ontsteking van de slijmbeurs of pezen
  • Reuma
  • Afwijkende stand van de heup na een fractuur

Wat kan de fysiotherapeut doen?

Er zijn verschillende behandelmogelijkheden, zoals oefentherapie om bepaalde spieren te versterken en massages om de spieren los te maken. Ook wordt er soms gebruik gemaakt van manuele therapie om banden of gewrichten op te rekken.

De fysiotherapeut kijkt naar de hele keten: staat de heup goed, zijn de knie- en enkelgewrichten in orde, en hoe is de stand van de voeten? Gaat het om een houdingsprobleem, dan kan de therapeut hierin adviseren.

Een afspraak maken

Klik hier voor het maken van een afspraak.

Dit is de home template

whatsapp