Nekklachten

Algemeen

Nekklachten uiten zich vaak in een zeurende pijn die voelbaar is aan één of beide kanten van de nek en soms bovenop de schouders. Soms kan het hoofd minder goed draaien; omkijken tijdens het autorijden is dan bijvoorbeeld lastig. Vanuit de nek kunnen ook hoofdpijn, uitstralende pijn naar de armen en tintelingen in de hand of vingers ontstaan.

Ontstaan van nekklachten

De oorzaak van nekklachten is niet altijd eenduidig en kan te maken hebben met stressfactoren (psychologische factoren), een verkeerde houding of bijvoorbeeld na een aanrijding of val. Voorbeelden hiervan kunnen zijn:

 • Hoge werkdruk
 • Langdurig in dezelfde houding werken (overbelasting)
 • Langdurig statische of ongemakkelijke (werk)houding
 • Langdurig autorijden
 • Tochtige omgeving
 • Zwaar tillen
 • Blessure
 • Hoge mate van stress
 • Tegenstrijdige werkeisen
 • Symptomen van depressie
 • Mentale vermoeidheid aan het eind van de werkdag

Wat kan de fysiotherapeut doen?

De fysiotherapeut kan helpen in het losser maken van het spier- en bindweefsel en de manueel therapeut kan helpen de wervels en gewrichten beter te laten bewegen. Daarnaast geven zij houdingsadviezen en kan er getraind worden om de omliggende spieren sterken te maken.

Een afspraak maken

Klik hier voor het maken van een afspraak.

Dit is de home template

whatsapp