Centraal Neurologische Aandoeningen

Algemeen

Een Centraal Neurologische Aandoening (CNA) is een aandoening van het centraal zenuwstelsel. Een neurologische aandoening kan zich uiten in verschillende ziekteverschijnselen. Dit is afhankelijk van de plaats waar het zenuwstelsel is beschadigd. Naast lichamelijke klachten kunnen er ook problemen aanwezig zijn op het gebied van denken, voelen en handelen. Centraal neurologische aandoening kunnen een grote invloed hebben op het dagelijkse leven. Handelingen die eerst vanzelfsprekend waren, zoals aankleden, boodschappen doen of huishoudelijke activiteiten, kosten meer moeite en energie of zijn soms niet meer mogelijk. Enkele aandoeningen die wij terugzien in onze praktijk:

Wat kan de fysiotherapeut doen?

Fysiotherapie bij centraal neurologische aandoeningen richt zich op de motorische veranderingen en de gevoelsveranderingen die het gevolg kunnen zijn van deze aandoening. Het doel van de fysiotherapeut in dit geval, is om verloren functies te herleren en functieverlies of -achteruitgang zoveel mogelijk te voorkomen.

Een afspraak maken

Klik hier voor het maken van een afspraak.

Dit is de home template

whatsapp