Hoofdpijn en duizeligheid

Algemeen

Hoofdpijn of duizeligheidsklachten kunnen erg vervelend zijn en verschillende oorzaken hebben. Wanneer de klachten frequent en hevig aanwezig zijn en u beperken in het dagelijks leven dan kan de manueel therapeut hulp bieden.

Mensen met hoofdpijn geven in 60-80% van de gevallen naast de hoofdpijn ook nekpijn aan. De nekpijn kan veroorzaakt worden door gespannenheid van de spieren, beperkingen van de gewrichten, maar ook door overgevoeligheid van het zenuwstelsel als gevolg van langdurige pijnklachten.

 • Spanningshoofdpijn
  Hierbij voelt het alsof er een strakke band om het hoofd geklemd is Dit gevoel kan van korte duur zijn of enkele dagen aanhouden. Licht en geluid kunnen de klachten verergeren.
 • Migraine
  Een heftig, bonzende hoofdpijn die vaak gepaard gaat met misselijkheid. Licht en geluid zijn vaak slecht te verdragen. Zitten of liggen zonder inspanning is vaak het prettigst.
 • Cervicogene hoofdpijn
  Dit is een eenzijdige, zeurende vorm van hoofdpijn welke ontstaat vanuit de nek en is houding- en bewegingsafhankelijk. De hoofdpijn kan in mate veranderen als gevolg van activiteiten van de nek. Deze vorm van hoofdpijn gaat in bijna alle gevallen samen met nekpijn en/of schouderpijn aan dezelfde zijde.
 • BPPD (Benigne Paroxysmale Positie Duizeligheid)
  Dit is een vorm van draaiduizeligheid die kan optreden bij een plotselinge verandering van de stand van het hoofd. De kristallen in het evenwichtsoorgaan zijn verplaatst, hierdoor is het waarnemen van de bewegingen van het hoofd en de rest van het lichaam verstoort.
 • Duizeligheid ten gevolge van hyperventilatie
  De duizeligheid wordt meestal omschreven als een zweverig, licht gevoel in het hoofd, soms het gevoel flauw te vallen, het gevoel ´weg te zakken’. Er is in het algemeen géén sprake van draaiduizeligheid.

U kunt bij hoofdpijn en duizeligheidsklachten een afspraak maken bij onze manueel therapeuten.

Dit is de home template

whatsapp