CVA

Algemeen

Een Cerebro Vasculair Accident (beroerte) is een ongeluk in de bloedvaten van de hersenen. Er kan sprake zijn van een hersenbloeding of een herseninfarct. Bij een herseninfarct is er sprake van een verstopping in de bloedvaten door een propje, dichtslibbing of een combinatie daarvan. Als een bloedvat in de hersenen lekt of is geknapt, wordt dat een hersenbloeding genoemd.

Zowel bij een herseninfarct als bij een hersenbloeding stroomt er te weinig bloed naar een deel van de hersenen. Daardoor krijgt een gedeelte van de hersenen te weinig zuurstof en beschadigt het hersenweefsel. Wanneer er hersencellen afsterven in een bepaald gebied, wordt de functie van dat gebied verstoord. Hoe erg de gevolgen hiervan zijn, hangt o.a. af van de ernst van de verwonding en de plaats daarvan in de hersenen.

De fysiotherapeut helpt zoveel mogelijk om de dagelijkse dingen weer op te pakken door middel van oefeningen.

Dit is de home template

whatsapp