MS

Algemeen

Multiple sclerose, oftewel MS, is een chronische aandoening die ontstaat in het centrale zenuwstelsel. Dit stelsel wordt gevormd door de hersenen, het ruggenmerg en ook de oogzenuwen. Beschadigingen aan het zenuwstelsel zorgen ervoor dat prikkels en signalen vanuit de hersenen niet meer goed verzonden kunnen worden naar bijvoorbeeld armen of benen wat resulteert in het niet of minder kunnen gebruiken van deze ledematen.

De fysiotherapeut kan samen de houdings- en bewegingsmogelijkheden onderzoeken. Bijvoorbeeld lopen, staan, balans, conditie, spierkracht, coördinatie, het gevoel in de ledematen etc. Daarnaast kan de therapeut helpen inzicht te krijgen in het verdelen van de energie over de dag en zo maximaal rendement uit de dag en uit het lichaam te kunnen halen. Dit zorgt ervoor dat u zelf zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven functioneren.

Dit is de home template

whatsapp