Hoe bent u verzekerd in 2023?

Het einde van het jaar is in zicht, dit betekent dat het tijd is om te kijken naar de zorgverzekering voor het komende jaar. Vooral als u gebruik maakt van fysiotherapie, of als u denkt in 2023 fysiotherapie nodig te hebben. Het is immers zo dat er ieder jaar weer een hoop verandert op het gebied van polissen. Inmiddels zijn de premies van alle verzekeraars bekend.

Fysiotherapie komt voornamelijk uit de aanvullende verzekering

In het basispakket van de zorgverzekering zit net als voorgaande jaren alléén een vergoeding voor fysiotherapie bij chronische aandoeningen. Dit betekent dat er vergoeding plaatsvindt vanaf de 21e behandeling. De eerste 20 worden vanuit het aanvullende pakket betaald, of als deze niet toereikend is, door u zelf. Om in aanmerking te komen voor een chronische vergoeding moet de aandoening voorkomen op de chronische lijst. Let op; een zorgverzekeraar maakt onderscheid in een chronische aandoening en een chronische vergoeding.

Gecontracteerde fysiotherapie

Onze praktijk heeft met alle Zorgverzekeraars een contract voor 2023 afgesloten met uitzondering van het label Just van CZ. Voor behandeling kunt u bij ons terecht zonder eerst een afspraak met uw huisarts te maken; een verwijzing is dan ook niet noodzakelijk.

Meer informatie

Voor meer informatie over de regels rondom fysiotherapie en de vergoedingen daarvan kunt u hier terecht op een informatieve pagina van Zorgvergoeding. Voor de specifieke inhoud van uw polis kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar.

Dit is de home template

whatsapp