Medical Taping bij hooikoorts

Bij hooikoortsklachten produceren de slijmvliezen veel meer slijm. Een aantal kenmerkende hooikoorts symptomen zijn: 

  • Loopneus of verstopte neus 
  • Jeukende of tranende ogen 
  • Niesbuien 
  • Hoesten 
  • Benauwdheid 
  • Koortsig gevoel 

Wij maken gebruik van Medical tape. Deze tape is rekbaar en wanneer het is aangebracht tilt het de huid een klein beetje op. Hierdoor wordt de druk verlaagd, het ruggenmerg geprikkeld en de bloedcirculatie verbeterd. De longen spelen een belangrijke rol bij hooikoortsklachten. De tape heeft een kalmerende werking omdat de tape via het zenuwstelsel de ademhalingsspieren en de longen beïnvloedt. Hierdoor zullen de allergische reacties van de ogen, neusvliezen en longen verminderen. De hooikoorts tape wordt meestal aangebracht op de rug, maar in sommige gevallen kan ook de borst getapet worden. Goed om te weten is dat de tape goed blijft zitten tijdens het douchen en zwemmen. 84% van de hooikoortspatiënten ervaart minder klachten door hooikoorts tape.

Na een eerste keer tapen verminderen de hooikoortsklachten al aanzienlijk. Door een tweede keer te laten tapen nemen de klachten nog verder af. Bij mensen die zware klachten ervaren is het mogelijk om de tape voor een derde keer aan te brengen zodat er een nog beter effect wordt bereikt. Wij adviseren om de tape minimaal 5 dagen te laten zitten en na een week nieuwe tape aan te brengen.

Hooikoorts tapen is onderdeel van een fysiotherapeutische behandeling. Indien u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie wordt de behandeling door de verzekeraar vergoed.

Dit is de home template

whatsapp